Meer dan werk

Schoolmaatjes ONS

Sinds de zomer van 2023 ben ik voorzitter van Stichting Schoolmaatjes ONS. Dit staat voor bruggenbouwers tussen Ouders van Nieuwkomerskinderen en School en is een initiatief waarbij vrijwilligers nieuwkomersgezinnen twaalf maanden ondersteunen om de communicatie en samenwerking met school te verbeteren. ,

Samen door Samen

Als taalcoach ondersteun ik een Syrisch gezin. In ruil krijg ik veel inzicht in ouderbetrokkenheid en loopbaanontwikkeling in de praktijk. Lees hier Het verhaal van familie Al Issa – artikel september 2020

Nieuwkomers op het stembureau

In samenspraak met de afdeling Verkiezingen van de Gemeente Rotterdam en Stichting Mano ondersteun ik statushouders die als vrijwilliger gaan werken op een stembureau en de dag erna bij het tellen van de stemmen. Belangrijk werk en een waardevol kijkje achter de schermen van het democratisch proces.

Tertulias: conversatie in het Spaans

De Spaanse taal: mijn oude, grote liefde. Jarenlang heb ik Spaanse les gegeven, met veel plezier. Nu organiseer ik samen met een vriendin ’tertulias’, bijeenkomsten waarin we met een groep mensen thema’s bespreken en zo onze taalvaardigheid op peil houden. Belangstelling voor deelname? Of wil je een eigen groep starten? Laat het me weten.