LOB

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding 

Keuzes maken. Sturing geven aan je loopbaan. Onmisbare vaardigheden als je je op de arbeidsmarkt begeeft. We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar we kunnen jongeren wel toerusten zodat ze in staat zijn om mee te bewegen met de veranderingen die ongetwijfeld gaan komen.

Hoe organiseer je een loopbaangerichte omgeving op en om school? Hoe ga je met de kinderen en jongeren (en hun ouders) in gesprek? Hoe zorg je dat de leerling eigenaar wordt van zijn/haar loopbaan? En vooral: hoe zorg je dat leerlingen met plezier aan de slag gaan met de voorbereiding op hun toekomst?

 

Wat kan ik voor je betekenen?

Samen met de collega’s van het Loopbaancollectief verzorgen we procesbegeleiding en training voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Scholen in Rotterdam Zuid kunnen gratis gebruik van maken van het aanbod. (Zie Gaan voor een Baan extra ondersteuning en training loopbaangespreksvoering).

Voor het visualiseren van het proces op school, werken we samen met de mensen van Stichting de Blauwe Krokodil die prachtige infographics maken, zoals de voorbeelden hieronder. Uiteraard kunnen ze ook infographics maken met andere achtergronden.